In de afgelopen jaren is SGP-jongeren Oost-Betuwe uitgegroeid tot een grote actieve lokale commissie van de politieke jongerenorganisatie SGP-jongeren.  Echter zal er vanaf aankomende maandag, vanaf begin april, een wijziging worden doorgevoerd in de organisatie van SGP-jongeren Oost-Betuwe.

In de afgelopen jaren is er heel veel georganiseerd door de commissie. Deze commissie bestond altijd uit enthousiaste jongeren uit het gebied waar de commissie actief was: de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe.

In de afgelopen jaren is gebleken dat steeds de meeste commissieleden uit Ochten kwamen. Sinds 2023 zijn dit Cors van den Broek, Corstian van den Dikkenberg, Arjan den Hartog, Rilana de Jonge en Marlinde Knop. Voormalig commissielid Wim van den Dikkenberg was ook woonachtig in Ochten. Omdat het aantal commissieleden uit Ochten telkens zo hoog ligt zal vanaf aankomende maandag, vanaf april, de commissie Oost-Betuwe opsplitsen, de commissieleden uit Ochten gaan verder onder de naam: SGP-jongeren Ochten.

Marline van der Ree Doolaard, Job van Dam, Richard Verwoert en Hanno Vervat gaan verder met hun werk in de commissie SGP-jongeren Oost-Betuwe. Er zal veel samengewerkt blijven worden tussen de commissies, dit door bijvoorbeeld samen activiteiten te organiseren en samen werkbezoeken af te leggen.

Bestuursposten

De bestuursposten zijn binnen beide commissies nog niet allemaal definitief ingevuld. Wel is het zeker dat Cors en Marline voorzitters zullen worden van hun commissie. Job zal penningmeester blijven in Oost-Betuwe en Corstian zal zijn rol als vicevoorzitter blijven vervullen in commissie Ochten.

De opsplitsing heeft natuurlijk ook gevolgen voor deze website, de social media kanalen, de podcast en andere promotiedoeleinden, het beleid hierop wordt begin april bekend gemaakt. Tot die tijd zullen beide commissies van samen de huidige kanalen en middelen gebruiken.

Voorzitters reageren

Voorzitter Cors van den Broek van commissie Ochten reageert: ''Na 6,5 jaar prachtig werk door SGP-jongeren Oost-Betuwe is het tijd voor deze splitsing. We vinden het ontzettend jammer dat we niet als één groep verder gaan. We hebben gelukkig nog steeds een prachtig team en hebben veel motivatie om te blijven werken aan ons doel: jongeren te betrekken bij de politiek, ook in Ochten! Wij gaan ervoor en hebben er zin in!''

De nieuwe voorzitter van commissie Oost-Betuwe, Marline van der Ree Doolaard, reageert ook: ''We hebben een geweldige tijd gehad met zo'n grote commissie. We hebben prachtige dingen mogen organiseren en mogen doen. Aangezien de achterban uit Ochten zo groot is, is het beter als er een commissie zich focust op die plaats. Het is jammer, maar wel begrijpelijk en noodzakelijk. Gelukkig blijft commissie Oost-Betuwe met alle motivatie doorgaan!''

Zelf actief worden!

Wil jij nou ook commissielid worden van één van deze commissies? Kijk dan even op de vacaturepagina!