SGP-jongeren is niet zomaar een politieke jongerenorganisatie, maar de oudste van Nederland! Met bijna 4.000 leden zijn we een gezellige club mensen die allemaal geïnteresseerd zijn in christelijke politiek. Want dat is ons doel: met een christelijke visie op de samenleving en verschillende activiteiten de belangen van jongeren vertegenwoordigen en hen betrekken bij de politiek. Ook iets voor jou? Word dan lid of vrijwilliger!

Onze politieke visie

Gods Woord is de basis van ons politieke handelen. Wat betekent dat zoal?

 • Het leven is door God gegeven en waardevol.
 • De overheid heeft een bescheiden rol. Waar dat nodig is, kunnen we op de overheid rekenen. Waar het kan, heeft de burger de vrijheid.
 • De overheid voert een gezond financieel beleid. Zo hebben ook jongeren uitzicht op een woning en werk.
 • Gezinnen zijn een samenleving in het klein en verdienen aandacht, geen tegenwerking.
 • We hebben de aarde te leen. Daarom moet de overheid oog hebben voor duurzaamheid en een leefbare aarde.

Lees meer in het beleidsplan van SGP-jongeren.

SGPJ en jij

Leuk dat je interesse hebt voor SGP-jongeren! Dit is wat we doen voor jou:

 • Organiseren van interessante thema- en debatavonden, SGPJ-cafés en congressen;
 • Als je lid bent, krijg je gratis de KLIK (tot 16 jaar) of In Contact thuisgestuurd;
 • Debatteren met jongeren over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Ontwikkelen van politieke meningsvorming en politiek bewustzijn bij jongeren;
 • Uitdragen van onze standpunten tijdens debatten en via de media;
 • Leden vertegenwoordigen binnen en buiten de SGP;
 • Andere jongeren kennis laten maken bij SGP-jongeren, bijvoorbeeld op scholen (door gastlessen) of bij beurzen.

Wat is de missie van SGP-jongeren?

SGP-jongeren wil jongeren enthousiast maken voor en hen betrekken bij (christelijke) politiek, in het bijzonder bij de SGP. Onze maatschappelijke en politieke rol is om jongeren te laten ontwikkelen, zodat zij in de samenleving kunnen functioneren. We willen jongerenthema's voor het voetlicht halen en meedoen aan maatschappelijke discussies. Dat doen we met ál onze jongeren. Het is ons doel om jou warm te maken voor christelijke politiek!

Lees verder op de pagina ‘Missie en visie'.

Hoe is SGPJ georganiseerd?

Alle leden samen vormen SGP-jongeren. SGP-jongeren kun je zowel landelijk als lokaal tegenkomen.

 • SGP-jongeren heeft een landelijk bestuur. Daaronder vallen organisatorische commissies en politieke commissies. Zo zorgen we met elkaar voor vertegenwoordiging, doordenking én mooie activiteiten.
 • Ook lokaal zijn SGP-jongeren actief. Kijk of er ook bij jou in de buurt een lokale afdeling is die leuke activiteiten organiseert.

SGP-jongeren wordt gesteund door leden en sponsors. Daar zijn we erg blij mee!

SGP-jongeren Oost-Betuwe

Eén van de lokale commissies is SGP-jongeren Oost-Betuwe. SGP-jongeren Oost-Betuwe is actief in de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Overbetuwe. Met een flink aantal commissieleden probeert de commissie in de Betuwe jongeren te bereiken en te werken aan de doelen van SGP-jongeren.

Kijk voor de commissieleden van SGP-jongeren Oost-Betuwe op deze pagina. Kennis met de commissie maken? Kom eens naar één van onze geweldige activiteiten! Zelf actief worden? Vul het formulier in op deze pagina! Heb jij ideeën, vragen, opmerkingen, tips of tops? Laat ze achter in het contactformulier!

Volg SGP-jongeren Oost-Betuwe op de voet door de actualiteitenpagina in de gaten te houden, je te abboneren op de nieuwsbrief of de commissie te volgen op Instagram en/of Facebook!

SGP-jongeren Oost-Betuwe krijgt vanuit de landelijke organisatie een kleine vergoeding om te werken aan de doelen van de organisatie. Om veel te organiseren en veel onder de jongeren te zijn heeft de commissie meer geld nodig. Daarom heeft SGP-jongeren Oost-Betuwe verschillende sponsors, ook stelt de commissie de mogelijkheid open voor anderen om ook sponsor te worden.

Geschiedenis

SGP-jongeren Oost-Betuwe vierde in 2022 haar vijfjarig jubileum! Inmiddels is de commissie dus zelfs al ouder, bekijk via onderstaande knop een overzicht van de geschiedenis van SGP-jongeren Oost-Betuwe!