Bij SGP-jongeren Oost-Betuwe krijg ik de kans om de dingen te doen die ik echt leuk vind! En het mooie is dat al mijn interesses hier samenkomen!

Wie ben jij?

Hoi! Ik ben Rilana de Jonge, 16 jaar oud, en na 15 jaar in Rotterdam gewoond te hebben, woon ik sinds de zomer van ’22 in het Betuwse dorpje Ochten. In het dagelijks leven volg ik vwo-6 op het Van Lodenstein College in Amersfoort. Dat betekent elke dag een lange reis, maar gelukkig houd ik nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen! Zo heb ik een eigen webshop, en zet ik me in voor SGP-jongeren Oost-Betuwe!

Waarom ben jij lid van SGP-jongeren (Oost-Betuwe) en wat doe je daar?

Toen ik in 2022 op de SGP-jongerendag rondliep, was ik overtuigd; hier wil ik me voor inzetten! 2 dagen later was de mail naar de commissie verstuurd. Ik vind het belangrijk om jongeren te activeren voor de (lokale) christelijke politiek, en hier mijn steentje in bij te dragen. Zo kunnen we ook ons waardevolle, christelijke, geluid laten horen naar de rest van onze samenleving! Binnen de commissie houd ik me vooral bezig met het organiseren van leuke avonden, zoals de gezamenlijke JV-avonden en de informele avonden. Daarnaast denk ik mee over de jaarmarkten, en het geven van gastlessen op de basisscholen.
Rilana de Jonge