Spannend en verrassend; twee kernwoorden die de campagne en de uitslag van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen laten samenvatten. Deze verkiezingsuitslag kwam, voor velen, toch nog onverwacht. Een enorme overwinningszege voor de Partij voor de Vrijheid, wat zelfs historisch te noemen is.

Wekenlang hebben de verschillende politieke partijen geprobeerd om kiezers voor zich te winnen en op hun wijze het beste voor het land te zoeken, waarbij punten als bestaanszekerheid, migratie en woningbouw de belangrijkste pijlers waren. De ogen waren vooral gericht op een aantal partijen, die streden om de grootste te worden, namelijk de VVD, PvdA-Groenlinks en het NSC van Pieter Omtzigt. De VVD mocht dertien jaar lang de positie van de grootste partij innemen, nu ligt die taak bij de PVV, zij gingen er met de glorieuze winst vandoor.

Verschillende partijen hebben zetels ingeleverd, maar te midden van deze politieke aardverschuiving mocht de SGP haar rug recht houden en de drie zetels behouden. We zijn dankbaar dat op deze manier het christelijke geluid niet uitgedoofd is en door de Kamer mag blijven klinken en dat we op deze plaats pal voor onze speerpunten mogen staan. Vanaf deze plaats willen wij dan ook Chris Stoffer, Diederik van Dijk en André Flach van harte feliciteren en hen veel wijsheid en zegen toewensen.

Als SGP-jongeren hebben we ook zeker niet stilgezeten in de aanloop naar de verkiezingen. Zo is wellicht het magazine van ons bij je op de deurmat gevallen, dat in heel Neder-Betuwe verspreid is. Het allereerste magazine van SGP-jongeren Oost-Betuwe! Verder heb je ons wellicht gespot op de verkiezingsmarkten waarbij we met onze caravan door verschillende plaatsen binnen en buiten onze gemeente toerden en we flyers, mandarijnen en eieren uit mochten delen, maar vooral ook het gesprek aan mochten gaan.

Zo kijken we terug op een bijzondere periode, waarbij we ook wellicht onze zorgen kunnen hebben over de toekomst van ons land. Hoe dat zal gaan, weet niemand. Maar één ding is zeker: Onze toekomst is niet afhankelijk van mensen of vertegenwoordigers in de politiek, maar die toekomst ligt in Gods handen en mogen we biddend overgeven.

Geschreven door Marline van der Ree Doolaard

Marline van der Ree Doolaard is secretaris van SGP-jongeren Oost-Betuwe.