Een boeiend thema, interessante sprekers en veel gezellige mensen. Dat was het recept voor de geslaagde jongerenavond van afgelopen 1 maart. Na maanden aftellen was het op deze vrijdagavond dan echt zo ver: de jongerenavond van SGP-jongeren Oost-Betuwe! In dit artikel een terugblik en sfeerimpressie op de avond!

Vanaf 7 uur druppelden de jongeren gezellig binnen, en om half 8 opende voorzitter Cors van den Broek de avond, met als thema ‘zorg voor het leven’, door iedereen welkom te heten. Daarna opende dominee A.J. van Wingerden de avond aan de hand van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan vanuit Lukas 10: 25-37. Hij liet ons zien dat we verder moeten kijken dan alleen onze eigen naasten, en ook zorg moeten dragen voor de mensen die misschien wel iets verder van ons vandaan staan.

Vervolgens was het woord aan Diederik van Dijk. Hij is Tweede Kamerlid voor de SGP, en vertelde ons meer over de actualiteit omtrent de zorg voor het leven in de hedendaagse Nederlandse politiek en samenleving. Hierna was het woord aan Bonicia Reijke. Zij vertelde ons vanuit haar eigen leven. Toen ze 18 jaar was stond ze voor de keuze voor de abortus, maar toen ze op de echo een echt mensje zag, stond haar keuze vast: het leven had voor haar een grotere waarde dan het maken van een mooie carrière. Na wat mooie vragen uit de zaal zijn er bedankjes overhandigd aan de sprekers. Hierna lieten we nog het filmpje zien van het moederkindhuis waarvoor we producten en geld hebben ingezameld.

De bijdrage van zowel Diederik van Dijk als Bonicia Reijke is opgenomen deze avond. Op dit moment wordt de audiokwaliteit van de opnames onderzocht. Mocht de audiokwaliteit goed genoeg zijn dan zullen de opnames als podcastafleveringen online komen op onze website en podcastplatformen. Mocht dit gebeuren dan zullen we dit communiceren via onze website en social media kanalen.

De pauze was een moment voor een gezellige ontmoeting tussen de vele jongeren. Om kwart over 9 was het de beurt aan het spel. Een eigen versie van het spel 30 seconds volgde, met woorden over het thema van de avond, de Betuwe en SGP-jongeren. De winnaars kregen een prijsje, en de secretaris, Marline van der Ree Doolaard, legde ons nog even uit wat de waarde van SGP-jongeren is, en waarom iedereen lid zou moeten worden. Na de sluiting door Wilco Moen, JV-leider van de Gereformeerde Gemeente in Opheusden, kwamen we toe aan een hele gezellige borrel waarbij er veel goede gesprekken plaatsvonden en er nog veel werd gelachen met elkaar.

We kijken terug op een hele geslaagde avond en bedanken iedereen voor hun komst! Vergeet je ook niet 5 juli in je agenda te schrijven voor een hele leuke informele avond?

De avond werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsors.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de avond. De foto's zijn gemaakt door Jan Baan Foto's! Dank Jan!

Geschreven door Arjan den Hartog

Arjan den Hartog is Algemeen Bestuurslid bij SGP-jongeren Oost-Betuwe.

Geschreven door Rilana de Jonge

Rilana de Jonge is Algemeen Bestuurslid bij SGP-jongeren Oost-Betuwe.